Tiny House zelfvoorzienend

Zelfvoorzienend tiny house

Al onze Tiny Houses zijn duurzaam gebouwd, zeer goed geïsoleerd en compleet ingericht met ledverlichting. Wij maken standaard geen gebruik van een gas aansluiting. Het verwarmen van de woning gaat doormiddel van elektrische vloerverwarming en koken op een inductieplaat. Door de hoge isolatiewaarde van de woning en de ledverlichting is het stroomverbruik minimaal. Maar wist je dat wij ook Tiny Houses leveren die volledig zelfvoorzienend zijn?

Off-grid tiny house 1
Off-grid tiny house 2

Volledig Off-grid Tiny House

Ben je op zoek naar een manier om zelfvoorzienend te wonen zonder afhankelijk te zijn van nutsvoorzieningen? Overweeg dan een volledig off-grid Tiny House, zo heb je geen maandelijkse nutsvoorzieningskosten en kan je de Tiny House ook makkelijker plaatsen op plekken waar deze voorzieningen beperkt aanwezig zijn. Wat betekent off-grid? Nou heel simpel dat je Tiny House niet is aangesloten op het elektriciteits- en waternet. Dit betekent dat het systeem volledig onafhankelijk is en zelfvoorzienend te werk gaat. Denk aan zonnepanelen, een wateropslagsysteem, een zuinige boiler-verwarmingscombi die op een 12V batterij aangesloten kan worden, en een composttoilet.

Semi-offgrid Tiny House

Vind je bovenstaande opties misschien net iets te ver gaan? Je hoeft niet helemaal off-grid te gaan wonen. Er bestaat ook nog een optie genaamd semi-off-grid. Dit betekent dat je Tiny House gedeeltelijk zelfvoorzienend is. Je zou dan bijvoorbeeld wel kunnen kiezen voor zonnepanelen op je dak om zo stroom op te wekken voor verlichting en stroompunten. Verwarmen doe je middels een gastank of houtkachel. Hetzelfde geldt voor koken. Voor riolering en/of water sluit je de Tiny House dan bijvoorbeeld wel aan het op het net.

Alle Tiny House off-grid technieken voor jou op een rij:

  • Zonnepanelen
  • Gastank
  • Composttoilet
  • Watertank 200L
  • LPG boiler
  • Elektrische boiler
  • Houtkachel
  • Zuinig combiapparaat die zowel het huisje als water verwarmd

Meer weten over onze off-grid Tiny House mogelijkheden? Kom langs in onze showroom of stuur ons een mailtje showroom of stuur ons een mailtje.