Wat kost een tiny house?

-

Tiny houses worden steeds populairder. Ze zijn een ideale oplossing voor mensen of organisaties die op zoek zijn naar duurzame en betaalbare woningen. Want betaalbaar en duurzaam.. dat zijn ze! Maar wat kost een tiny house dan precies? We nemen je in dit artikel mee en leggen het je uit.

Concreet: wat kost een tiny house?

De prijzen van tiny houses op wielen variëren van 30.000 euro tot 85.000 euro. Net als bij andere producten is er dus voor ieder wat wils. Afhankelijk van de grootte, gekozen materialen, accessoires en het maatwerk wordt de prijs samengesteld.

Waar moet ik op letten bij de prijs van een tiny house

Het kopen van een tiny house is niet niks. We weten hoe lastig het is het ideale tiny house te vinden. Jaren geleden startte onze zoektocht naar kwalitatief hoogwaardige huisje binnen de recreatie voor het opzetten van Tiny Parks.

Hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Dat was de uitdaging. Daar kwam als snel een extra peiler bij: betrouwbaarheid. We merkten dat de prijzen en levertijden in Nederland konden fluctueren vanwege verschillende omstandigheden, zoals duurdere materialen of afspraken met aannemers die niet doorgingen.

We vlogen de hele wereld over om in onze ogen de kwalitatief beste tiny houses te vinden. Vanuit Nederland, Polen, China, Letland en andere landen belanden we uiteindelijk in Roemenië en Turkije. Daar vonden we leveranciers die aan onze eisen voldeden.

Turkije is een ambachtsland dat bekend staat om houtbewerking voor bijvoorbeeld meubilair. Daar hebben we de juiste kwaliteit gevonden - huisjes die meer dan 20 jaar meegaan - tegen een juiste prijs met een betrouwbare levering. We kunnen 250 huisjes per jaar leveren en hebben de huisjes op voorraad waarbij je ook nog de accessoires zelf kunt samenstellen. Dat werkt super!

Hoe zit het met de levering van tiny houses?

Bij de meeste modellen leveren we binnen 6-12 weken. Dus nee, geen 9-16 maanden. Dat is de manier hoe we de woningnood in Nederland aanpakken. De kwaliteit, tegen deze tarieven en de snelheid waarmee we leveren, dat ga je nergens anders vinden.

Wat kost een tiny house op wielen bij Tiny Europe?

Je koopt bij Tiny Europe een huis vanaf 36.000 euro, al liggen de meeste prijzen rond de 50.000 euro. We bieden 14 modellen aan welke je deels nog zelf samen kan stellen. De modellen die we aanbieden staan hieronder, je kunt ze bekijken door ze aan te klikken:

- Model Prunus

- Model Prunus Off-Grid

- Model Morus

- Model Buxus

- Model Picea

- Model Acer

- Model Cedrus

- Model Salix

- Model Quercus

- Model Larix

- Model Juglans

- Model Sorbus

- Model Fagus

- Model Taxus

Een tiny house in het echt bekijken of een nachtje proefslapen?

Wil je een tiny house komen bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom in Werkhoven. Je vindt daar verschillende van onze modellen. Wil je liever de complete tiny beleving? Kom dan vrijblijvend proefslapen op onze locatie van Tiny Parks. Neem daarvoor contact op met onze showroom.