Bezoek Tiny House bouwer

12 Jul. 2022
Team 6

Vorige week zijn wij op bezoek geweest bij een van onze Tiny House bouwers in Roemenië. De moeite waard, want de Tiny House fabriek daar is de in afgelopen twee jaar verdubbeld in capaciteit. Begin 2020 werden er in deze fabriek 60 Tiny Houses per jaar gebouwd, tegenwoordig zijn dit er meer dan 140. Is dit veel? Ja, zeker als we kijken naar het aantal tiny house bouwers in Nederland. In Nederland kennen we vooral een aantal grotere chalets bouwers maar als het gaat om Tiny Houses zijn het vaak éénpitters die maximaal twee tiny houses per jaar kunnen bouwen. Vooral bij de laatste groep zitten een aantal risico’s die je in acht moet nemen als je besluit je Tiny House in Nederland te laten bouwen.

Tiny House laten bouwen

Overweeg je om een Tiny House te laten bouwen in Nederland? Kies voor een betrouwbare bouwer met ervaring en de juiste garanties. Wij worden regelmatig gebeld door particulieren die in de problemen zijn gekomen met zijn of haar Tiny House bouwer. Denk aan lekkages, verkeerd gebruik van materialen, prijsafspraken die die niet worden nagekomen. Vanuit TINY werken wij samen met drie fabrieken in drie landen. Elke fabriek heeft zijn eigen modellen ontwikkelt. Deze modellen zijn in de jaren zo ver doorontwikkeld dat wij vandaag de dag met zekerheid 5 jaar garantie geven aan onze klanten.

Kies voor zo min mogelijk maatwerk

Net als met normale huizen zoek je het liefst een Tiny House dat helemaal aansluit op jou wensen. Bij goede Tiny House bouwers is altijd ruimte voor maatwerk maar wel “beperkt”. Waarom? Heel simpel, ging jou eerste keer fietsen direct 100% vlekkeloos? Nee! Wanneer wij bij TINY met onze klanten praten over maatwerk, dan gaat het over het algemeen over materiaalkeuzes en de stijl van de badkamer, vloer, keuken en ramen. Sinds kort beschikken wij over een echte showroom in Werkhoven. Hier zijn twee Tiny House modellen van twee van onze leveranciers te bekijken. Kom gerust een keer langs, voordat je overweegt om een tiny house op maat te laten werken.